Emakina lanceert nieuw multidisciplinair DXD team

Emakina lanceert nieuw multidisciplinair DXD team

Het ‘User Agency’ verenigt topexperts in Digital Experience Design voor nog meer performante gebruikerservaringen

Om hun gebruikersrelaties op te bouwen en te versterken moeten organisaties vandaag doelbewust rijke digitale ervaringen bedenken en ontwerpen. Daarom lanceert Emakina een nieuw multidisciplinair team, waarbij het zijn interne DXD-experts met een holistische aanpak samenbrengt. Het User Agency verrijkt hiermee verder zijn strategie en advies en tilt de service- en productervaringen voor gebruikers naar een hoger niveau. Met die gebundelde knowhow binnen zijn DXD team geeft Emakina zijn klanten meteen ook een flinke boost bij hun digitale ontwikkeling.

Als User Agency helpen wij onze klanten om ultieme digitale gebruikerservaringen te bieden," zegt Tim Wolfs, MD van Emakina.BE. "Samen ontwerpen we het volledige gebruikerstraject van het eerste contact tot het bereiken van duurzame relaties, en nog veel meer. Om dat optimaal te doen moeten topexperts uit verschillende domeinen intens samenwerken en dat is precies wat ons intern DXD team zo sterk maakt. Het verenigt alle talenten die je nodig hebt om klanten succesvol te helpen met het maken van duurzame digitale gebruikerservaringen die een echte band opbouwen."  
Story image

Digital Experience Design: van modewoord naar een snel inzetbare aanpak

Voor Emakina is Digital Experience Design een concrete methode met een tastbare output, in plaats van enkel een trendy theorie. Met behulp van een holistische, multidisciplinaire aanpak definiëren de experts hoe gebruikers de diensten en producten van een merk echt ervaren tijdens hun volledige online traject. De gecombineerde DXD-vakkennis is indrukwekkend en gaat van ontwerpstrategie en onderzoek tot het ontwerpen van de juiste treffende inhoud, UX en diensten.

Ideatie die de gebruiker centraal plaatst

Design is in dit proces niet beperkt tot hoe dingen eruitzien. In nauwe samenwerking met de klant worden in hoog tempo oplossingen ontwikkeld, in een periode van 4 tot 8 weken. Samen met echte gebruikers wordengegevens verzameld, om daarmee hun meest relevante, specifieke probleem te bepalen.

Met dat inzicht creëren de experts en de klant samen een concrete oplossing, waarbij doelgericht denken zich vertaalt in het bouwen van een prototype met een zo groot mogelijke meerwaarde. Gebruikers proberen die eerste versie met de beste ideeën uit. Zo bepaalt het team het meest efficiënte prototype, dat dan opnieuw door iteratie wordt verbeterd tot het volledig gebruiksklaar is.

DXD geeft bedrijven sleutels voor groei in de nieuwe wereld van snelle verandering

De begeleiding door het DXD team van Emakina biedt belangrijke en bewezen voordelen. De gebruikers waarderen gegarandeerd de nieuwe ontwikkeling, want giswerk en mogelijke negatieve gevolgen van slechte ervaringen worden uitgesloten. Tevreden klanten betekenen natuurlijk ook positieve beoordelingen en minder problemen achteraf. Nog belangrijker is dat de aanpak innovatie in een hoog tempo toegankelijk maakt voor organisaties, wat meer dan ooit van vitaal belang is voor het overleven van bedrijven.

Tim Wolfs, MD van Emakina.BE besluit: "Met onze DXD-aanpak gaan we een boeiende samenwerking aan met onze klanten om hun zakelijke belangen perfect te doorgronden. Met die basis identificeren we in één team de beste nieuwe opportuniteiten, die we in enkele weken tijd omzetten in concrete oplossingen die we ook testen én itereren. Het proces verloopt razendsnel en werkt keer op keer, want het resultaat is door gebruikers afgetoetst en gebouwd op degelijk empirisch onderzoek."
Story image

 

 

Emakina.BE Emakina Global
Over Emakina

Welkom bij Emakina, de 'User Agency'

Emakina is een digitaal agentschap met wereldwijd bereik. Het maakt deel uit van Emakina Group, een internationaal network met meer dan 1100 talenten in 18 landen. Marketing- en technologie-experts verbeteren in team de bedrijfsresultaten en merkwaarde van hun klanten. Samen verzamelen ze gebruikersinzichten en ontwikkelen ze efficiënte strategieën en projecten, van baanbrekende applicaties, websites, en e-commerce platformen tot impactvolle communicatie en campagnes.

Als de ware ambassadeurs voor de 'User' plaatst Emakina hun noden en verwachtingen centraal bij elke digitale ervaring. Deze aanpak geeft Emakina's klanten en hun merken een bevoorrechte relatie met hun nieuwe leiders, de consumenten van de digitale tijd.

www.emakina.com   

 

Emakina
Middelburgstraat 64A
B-1170 Brussel
Belgium