Internationale volleybalfederatie FIVB met Emakina aan de top in de #SportOnSocial 2020-ranglijst

Internationale volleybalfederatie FIVB met Emakina aan de top in de #SportOnSocial 2020-ranglijst

De Internationale volleybalfederatie (FIVB) prijkt op een sterke derde plaats op de Redtorch's #SportOnSocial League 2020-ranglijst. De wereldwijde digitale strategie van de FIVB scoorde door intelligent gebruik van video’s die miljoenen views genereerden en honderdduizenden nieuwe fans aantrokken. Deze topprestatie is het resultaat van de nauwe samenwerking tussen de FIVB en zijn digitaal partnerbureau Emakina.

De #SportOnSocial League Table is het jaarlijks klassement van de prestaties in sociale media van de Internationale Sportfederaties (IF's) die erkend zijn door het Internationaal Olympisch Comité (IOC). De FIVB haalt de derde plaats in de rangschikking die de vier populairste sociale mediaplatformen bundelt - Facebook, YouTube, Instagram en Twitter.

De FIVB bouwt zijn online aanwezigheid met Emakina uit in een duurzame en intense samenwerking. Dit hechte partnerschap is het geheim achter de opvallende groei tot een van de meest actieve én gevolgde internationale federaties in sociale media.

De FIVB viel onlangs ook al op in de BCW International Sports Federation Ranking als de snelste groeier op Instagram, met meer likes en commentaren op het platform dan alle andere internationale federaties.

Story image

Video versterkt mediasucces

Het expertteam van FIVB en Emakina plaatst video centraal in de sociale-mediastrategie. Die keuze rendeert en brengt de Volleybal-federatie nu op het podium. Zo werden op YouTube 33.923 views per video bereikt en daarmee schoof de federatie vijf plaatsen op, naar een opmerkelijke tweede plaats op de #SportOnSocial League Table 2020.

Ondertussen neemt het aantal volgers op Instagram snel toe. De FIVB haalde in 2019 al 350.000 volgers en dat is in 2020 explosief gestegen naar 907.000. De boeiende video-inhoud op Instagram zorgde voor 122 miljoen views, het op drie na hoogste totaal in het klassement. De FIVB deelde het grootst aantal video’s van alle federaties, met meer dan 2.000 clips. Zo stond het op een mooie derde plaats in de algemene Instagram 2020-ranglijst.

Meer dan een half miljoen extra Facebook-fans én meer tweets

De FIVB trok in 2019 meer dan 525.000 nieuwe Facebook fans aan en daarmee werd het vierde in dit klassement. Deze groei van 42% was de derde hoogste van alle federaties. De mannen- en vrouwenfinale van de Volleyball Nations League (VNL) in juni 2019 nam daarvan 32% voor zijn rekening. Bovendien was de FIVB zeer actief op Twitter, waar het de vierde plaats haalde van de federaties met het meeste posts in 2019. De FIVB steeg drie plaatsen in de Twitter-top-10 van de federaties en sprong naar een mooie vijfde plaats.

Story image

Data-gedreven content creëren

Tijdens wekelijkse data-analysesessies optimaliseert het sociale-mediateam de inhoud. Met Emakina werd vorig jaar een nieuw schaalbaar digitaal model ingevoerd dat de focus legt op engagement en het snel aanpassen van inhoud. Dit werkt perfect: fans vinden precies wat ze zoeken: een brede waaier aan berichten, aangepast aan hun verwachtingen en het formaat van elk platform.

Al sinds 2014 performante digitale partners

De FIVB werkt al lang en flexibel samen met Emakina, wat mee het toenemend succes verklaart op de digitale platformen. In 2014 vernieuwden de FIVB en Emakina samen het digitale ecosysteem voor internationale volleybalwedstrijden voor mannen en vrouwen. Met de unieke live-ervaring voor sportfans over de hele wereld wonnen ze de Sitecore Experience Awards for “Best Digital Marketing Solution”,voor "Best Digital Marketing Solution", en een zilveren IAB Mixx Awards voor "Best Optimised Website of the Year".

In 2018 volgde de prestigieuze “Best of Web CUBE” voor "Digitale Communicatie in de Sport", voor de online communicatie rond de eerste editie van de Volleyball Nations League, kort de VNL.

Story image

Teamwork op basis van sector- en publiekskennis

Voorzitter van Emakina.CH Arnaud Grobet is trots op het succesvolle partnerschap:

"Deze uitstekende ranking in de #SportOnSocial League Table 2020 bevestigt de waarde van onze nauwe samenwerking met de FIVB. Het illustreert de internationale competitiviteit van Emakina Group en de intense en wendbare samenwerking met onze fantastische klanten. Daarbij combineren we gepast onze vakkennis met de complementaire ervaring van Emakina-collega's in verschillende agentschappen. Dat werkt sterk: samen halen we de doelstellingen van de FIVB én we overtreffen ze!"
Emakina.BE Emakina Global Emakina.NL
Over Emakina

Welkom bij Emakina, de 'User Agency'

Emakina is een digitaal agentschap met wereldwijd bereik. Het maakt deel uit van Emakina Group, een internationaal network met meer dan 1100 talenten in 18 landen. Marketing- en technologie-experts verbeteren in team de bedrijfsresultaten en merkwaarde van hun klanten. Samen verzamelen ze gebruikersinzichten en ontwikkelen ze efficiënte strategieën en projecten, van baanbrekende applicaties, websites, en e-commerce platformen tot impactvolle communicatie en campagnes.

Als de ware ambassadeurs voor de 'User' plaatst Emakina hun noden en verwachtingen centraal bij elke digitale ervaring. Deze aanpak geeft Emakina's klanten en hun merken een bevoorrechte relatie met hun nieuwe leiders, de consumenten van de digitale tijd.

www.emakina.com   

 

Emakina
Middelburgstraat 64A
B-1170 Brussel
Belgium